Selecteer een pagina

BogartSE 12 voor Windows breidt de Casablanca-4 en Windows-pc’s uit met de Bogart-software voor video-nabewerking met de nieuwste functies. Conform de wensen van de trouwe Bogart-gebruikers zijn veel verbeteringen voor de workflow en het gebruiksgemak in de nieuwe versie geïntegreerd.

Als u nieuw bent bij de BogartSE-bewerkingssoftware, vindt u hier de essentiële informatie om u op weg te helpen . Daar is ook een demoversie van de videobewerkingssoftware, die sinds 1996 continu wordt ontwikkeld, beschikbaar.

BELANGRIJK: Vanwege een wijziging in de versie-activering, is een Bogart 12-activeringscode vereist na installatie!
Een gratis update van Bogart 5 naar Bogart 11 is niet mogelijk met de Bogart 12 installatie!
Raadpleeg ons bij onduidelijkheden, het ondersteuningsforum voordat u met de installatie begint !

Let op bij het overschakelen van zeer oude versies: Sommige innovaties van de afgelopen jaren kunnen alleen effect hebben vanaf de vensterresolutie “medium” (geschikt voor schermresolutie 1280 × 720 pixels), aangezien er geen ruimte is voor de overzichtelijke menu’s, de weergave van de Effecttracks, de tijdlijn, tabbesturing en 9 soundtracks zijn beschikbaar. Een resolutie van 1920 × 1080 pixels bij 50 Hz (PAL) wordt aanbevolen.

De innovaties in BogartSE 12 Windows als update vanaf versie 11:

De hoogtepunten van de Bogart 12:

 1. Eenvoudige migratie van oudere versies – dankzij de v6-v12-optie
 2. Meer gemak – door het importeren van scène-fragmenten en betere ondersteuning van de jog-shuttle
 3. Snellere bewerking – door beeldanalyse bij het verdelen en het creëren van een storyboard-effect
 4. Meer effectmogelijkheden – met 20 LUT’s en 30 onderste bandsjablonen
 5. Duidelijker kopiëren – dankzij de gekartelde weergave van het huidige scènegebied

Instellingen:

 • NIEUW: Bogart 12 activeert ook alle eerdere Bogart 6-11-versies wanneer geactiveerd. Hierdoor kunnen degenen die van zeer oude versies overschakelen zich ‘omhoog werken’ in hun eigen leertempo, versie voor versie. Of gebruik een versie die nieuwer is dan de vorige, maar niet zo complex als de laatste versies. Of bijvoorbeeld het nieuwe automatisch splitsen op beeldinhoud gebruiken en dan terug gaan naar uw vertrouwde versie 8, 9 of 10.
  BELANGRIJK: Vanwege deze wijziging is na installatie een Bogart 12-activeringscode vereist! Een gratis update van Bogart 6 naar Bogart 11 is niet mogelijk! Dus 11.6 is de laatste versie binnen 11.
 • Aanpassingen aan nieuwe internetbeveiligingsstandaarden om online updates weer mogelijk te maken via Bogart / Instellingen / ‘Zoeken naar update’.

Project:

 • NIEUW: UHD (3840 × 2160) en 4k (4096 × 2160) projecten zijn nu ook bruikbaar in brons en zilver.
 • Wijzigingen die tijdens de huidige dag zijn aangebracht, worden nu correct geregistreerd in de lijst met de ‘meest recent gebruikte projecten’.

Importeren:

 • NIEUW: In het importmenu is een ‘cutout’-functie toegevoegd onder de voorbeeldafbeelding. Hiermee kan bijvoorbeeld een selecteerbaar gebied uit een UHD / 4k ‘totaal’ worden uitgesneden als ‘gemiddeld totaal’ of ‘dichtbij’. Deze functie kan ook worden gebruikt om zwarte randen van VHS-overdrachten tijdens het importeren te verwijderen. Als je de sectie vastlegt op 1: 1 ‘projectgrootte’, wordt de grootte-instelling geblokkeerd in de selectie en is het voldoende om de positie te bepalen (in scènes met een hogere resolutie).
 • NIEUW: Filmscanner-bestanden in het ongebruikelijke 1440 × 1080-formaat met 4: 3-beeldverhouding kunnen nu worden geïmporteerd in 16: 9-projecten zonder anamorfisch te worden vervormd, zoals bij de HDV 1440 × 1080 16: 9-standaard.
 • Als bij het importeren in een leeg project een aanpassing aan het videoformaat wordt uitgevoerd, wordt nu ook het aspect van het voorbeeldvenster correct aangepast.

Aanpassen:

 • NIEUW: Geen boodschap meer, “geen knipinfo” gevonden. Dus o.a. zeer interessant voor het verwerken van uw ouder beeldmateriaal. Scènes splitsen op basis van de beeldinhoud. In het ‘extended split’ menu zit nu een extra schakelaar naast de ‘Auto’ schakelaar (indien aanwezig) voor het zoeken naar bezuinigingen in materiaal. De gevoeligheid kan worden aangepast. Er wordt een beeldanalyse uitgevoerd, waarbij wordt geprobeerd hard cuts te vinden, bijvoorbeeld bij dvd / bd-import, in gescande filmscannerbestanden of VHS-opnames.
 • NIEUW: Bij het trimmen in het kleine voorbeeldvenster wordt nu de Shuttle-TT jogweel ondersteund om het comfort aanzienlijk te verhogen.
 • NIEUW: De Shuttle-TT jog shuttle kan nu ook in het period menu worden gebruikt. Dit betekent dat het storyboard met variabele snelheden voor- en achteruit kan worden bewogen, net als bij eerdere bandrecorders.
 • NIEUW: In het menu ‘Opt’ kan ‘Storyboard -> Scene’ worden gebruikt om een ​​scène te maken van het hele storyboard in de shotlist.
 • NIEUW: Storyboard-> Scene genereert nu snij-informatie die kan worden gebruikt in “extra”. Zo kunnen bijvoorbeeld een aantal langetermijneffecten berekend in het storyboard weer als individuele scènes in de shotlist worden gecreëerd.
 • NIEUW: Bogart 12 kan scènes en audioclips ontvangen van de nieuwe Compoesy-interface (beschikbaar in 2021).
 • NIEUW: Bogart 12 ondersteunt de overdracht van scènes en audioclips naar de nieuwe Compoesy-interface in ‘Bewerken’ of ‘Audio-opname-bewerken’ via de OPT-menu’s.
 • Als er een ‘nieuwe scène’ wordt aangemaakt in de storyboard-> opslag ‘zoeken’ vanwege verschillende trims, zijn de driehoekige markeringen ‘in het storyboard’ van het origineel en de nieuwe scène nu correct.
 • Als er een ‘nieuwe scène’ wordt aangemaakt in het Storyboard-> Opslag ‘Zoeken’ vanwege verschillende trims, wordt de nieuwe scène ook correct gevonden in het Storyboard-> Opslag zoeken.

Effecten:

 • NIEUW: overgangseffect ‘audio fade’ met zachte audio fade voor harde sneden. De lengte van de audio-overgang kan worden beïnvloed door de effectlengte, wat leidt tot een gelijkmatige verkorting van beide scènes.
 • NIEUW: De RGB-schuifregelaars in kleurselectievensters kunnen nu ook rechtstreeks worden aangesproken met de PowerKey-knoppen ‘r’, ‘g’ en ‘b’.
 • NIEUW: Speciale + langetermijneffecten ‘Apply LUT’: De handmatige kleuraanpassing van videomateriaal na opname (kleurgradatie) – kan veel tijd kosten. In de regel moet elk kleurniveau worden aangepast totdat de compositie van de foto aangenaam is en aan het beoogde doel voldoet. Als u deze functionaliteit gebruikt met camera’s die kunnen opnemen in het zogenaamde LOG-formaat, is de verwerking van elke afzonderlijke scène doorgaans verplicht. LUT’s (opzoektabellen, vergelijkbaar met tabellen voor bepaalde correcties van bepaalde kleurwaarden) maken het hier gemakkelijker. Er zijn verschillende gratis en betaalde LUT’s of LUT-pakketten beschikbaar voor aankoop waar professionals dit werk al op zich hebben genomen. Wilt u bijvoorbeeld een filmisch ogend beeld creëren met dramatische contrasten? Geen probleem. Met een geschikte LUT kan dit in een paar klikken worden gedaan. Opzoektabellen zijn vaak een goed startpunt voor verdere wijzigingen. U kunt dus de kracht van het LUT-effect verzwakken met de transparantieschuifregelaar en natuurlijk uw eigen aanvullende kleur- en beeldcorrecties aanbrengen door ze te combineren in de effectstapel. U hoeft dus niet volledig te vertrouwen op de geprefabriceerde optiek van een LUT. Bogart 12 stelt hiervoor 20 eigen LUT’s ter beschikking.

Titels:

 • NIEUW: Voor de Bogart Titler, Vertigo Titler en Titel-Studio worden 30 ondertitel/titel-sjablonen geleverd als ‘pagina’-archieven. Afhankelijk van het projectformaat en de tekstlengte, kan het nodig zijn de lettergrootte aan te passen.
 • NIEUW: het ‘Standaard’-lettertype breidt de titel uit met een zeer duidelijk en professioneel videolettertype.

Audiobewerking:

 • NIEUW: bij audio-opname, bewerking, worden de huidige projectnaam en het projectformaat linksboven weergegeven.

Audio nasynchronisatie:

 • NIEUW: Bij audio-dubben is een dubbelklik op de geselecteerde StoryboardPLUS-scène voldoende om het originele geluid over de volle breedte weer te geven. Dit verhoogt de oriëntatie, bediening en het gemak van nasynchronisatie met StoryboardPLUS aanzienlijk.
 • NIEUW: bij het dubben kunt u nu direct naar het betreffende effect springen door op de rode / groene / blauwe balken in de StoryboardPLUS-tijdlijn te klikken.
 • Bij audio dubbing wordt een correcte audioberekening mogelijk gemaakt nadat een hele track is gedempt of niet is gedempt.
 • Op het tabblad dubbing / ‘Audio track invoegen / vervangen’ loopt de teller weer correct bij het afspelen van individuele muziekstukken.

Diverse:

 • NIEUW: Het hoofdmenu toont nu de naam van de huidige harde schijf, de gebruikte projectomgeving, de projectnaam en het formaat rechtsboven.
 • In Arabesk is een fout in het schijfvoorbeeld en de berekening gecorrigeerd als er 9 films met hoofdstukken zijn gedefinieerd.
 • Arabesk Blu-ray-schijven werden alleen bij sommige oudere spelers zonder geluid afgespeeld. Dit is nu opgelost.
 • Het momenteel actieve versienummer van Arabesk is vanwege de wijzigingen verhoogd naar v8.1 / 7.10 / 6.15.

Belangrijke opmerking voor gebruikers met meerdere Bogart-systemen: Projecten die vanuit BogartSE 10 zijn verwerkt, kunnen door de oudere versies slechts in beperkte mate worden verwerkt! Het invoegen van titels in dergelijke projecten is bijvoorbeeld niet mogelijk met Bogart v6-v9. Gebruikers die met Disk-Juggler aan projecten werken op meerdere apparaten, moeten overal dezelfde software installeren!