Selecteer een pagina

Met de software Arabesk worden sinds vele jaren Video-DVD’s en Blu-ray’s gemaakt op stand-alone Casablanca-systemen. Deze authoringsoftware kan zich dan ook verheugen in een grote populariteit bij de Casablancagebruikers.

Bij Bogart SE voor Windows is Arabesk verkrijgbaar als uitbreiding.

Met de 6de generatie van Arabesk zijn vele wensen van onze gebruikers werkelijkheid geworden, waardoor de productie van DVD’s en BD’s nog efficiënter en nog eenvoudiger geworden zijn.

– De belangrijkste vernieuwing is de volledige modernisering van de gebruikersinterface. De workflow is sterk geoptimaliseerd en de gebruikersinterface is veel duidelijker geworden. Hierbij wordt de FullHD- resolutie volledig benut.
– Een “checkmarksysteem” verhindert het voortijdig branden van projecten. Als er veranderingen nodig zijn die de gebruiker nog niet gezien of bevestigd heeft, wordt dit aangeduid door een gele cirkel. Waarschuwingen die wijzen op verkeerde instellingen of ontbrekende elementen worden door Arabesk 6 met een rode driehoek aangeduid.
– Nu is het ook mogelijk om Blu-ray’s te voorzien van bewegende hoofd- en hoofdstukmenu’s.
– Alle grafische achtergronden en knoppen kunnen nu ook bewegen.
– Gezien de verschillen wat betreft vormgevingsmogelijkheden tussen DVD’s en Blu-ray’s nu wegvallen, kan er op gelijk welk moment omgeschakeld worden tussen beide modi, zonder opnieuw te moeten ingrijpen in de vormgeving van de menu’s.
– Vanwege de talrijke verzoeken kunnen er nu tot 10 schijfprojecten tegelijk bewerkt worden. Bovendien kan er ook een kopie gemaakt worden om verschillende varianten te testen of DVD-versies en Blu-rayversies samen te stellen.
– In de Windows-versie van Arabesk wordt een schijf als “ISO-bestand” geëxporteerd. Hiermee kunnen DVD/BD-producties naar believen op vaste schijven opgeslagen worden. Het branden op optische schijven kan dan gebeuren met de eigen software van Windows. Hiertoe volstaat het het ISO- bestand in Verkenner te openen waardoor het Windows-programma voor het branden van images gestart wordt.

Deze uitgebreide vernieuwingen worden aangevuld met talrijke bijkomende verbeteringen die de enorme functionaliteit van het softwareproduct afronden:

– Verbeterde menusjablonen voor een eenvoudigere keuze van passende paren voor hoofdmenu’s en hoofdstukmenu’s in 16:9/HD met optionele hoofdstukknoppen.
– Menuachtergronden kunnen nu ook met een grafische laag afgebeeld worden. Hierbij kunnen transparante elementen opgenomen worden om binnen luttele seconden afwisselende menu’s op te stellen.
– De tijd voor bewegende menu’s is nu uitgebreid tot 5 minuten (vroeger 1 minuut).
– De datarate voor films kan ook nadien nog willekeurig veranderd worden. Hierdoor kunnen DVD’s en BD’s voornamelijk bij verschillende films optimaal gebruikt worden.
– Na het berekenen en branden kan het systeem zichzelf automatisch uitschakelen om stroom te sparen.
– Bij de film- en hoofdstukselectie kan er nu snel en direct afgespeeld worden.
– De preview is uitgebreid (menu-preview voor Video-DVD’s, Blu- rayfilmkwaliteitpreview) en verbetert de controle voor het branden.
– Afbeeldingen (bedrijfslogo…) kunnen nu opgenomen worden in menu’s.
– Het gelijktijdig bewerken van verschillende elementen kan nu flexibel ingezet worden. Hiermee kunnen bijvoorbeeld gelijksoortige of alle elementen enigszins verschoven worden of aangepast worden.
– De weergave van de gebruikte schijfcapaciteit is verbeterd. Op belangrijke plekken staan er nu capaciteitsmeters en een overzichtelijke omschakeling naar andere referentieopslagmedia. Hiermee kunt u in een oogwenk zien hoe groot de capaciteit van een opslagmedium moet zijn bij de uitgekozen kwaliteit.
– De Powerkey-sturing voor sneltoetsen is herwerkt en uitgebreid.
– De afmetingen van de menuweergave kunnen nu geselecteerd worden.
– De tekstweergave van DVD- en BD-menu’s is sterk verbeterd en bevat nu bijvoorbeeld selecteerbare patronen voor kern en randen, gladmaken, 3D-look.
– Schijfmenu’s kunnen nu sneller weergegeven worden via automatische menu- omschakeling.
– Knopranden kunnen nu ook transparante grafische gebieden opvullen.
– De sterkte van de knopactivering is nu onafhankelijk van de knopranden.
– Bij nieuwe films wordt er nu automatisch een knop toegevoegd om het hoofdstukmenu op te roepen.
– De beeldkwaliteit van de menu’s is verbeterd.

Huidige versie Arabesk 6.3 voor Bogart voor Windows