Selecteer een pagina

Bogart 13 voor Windows

BogartSE 13 breidt het MacroSystem Casablanca-3 (al 18 jaar in gebruik) en de Casablanca 4 voor Windows uit met nieuwe functies.

Op vraag van gebruikers zijn veel verbeteringen voor de workflow en het gebruiksgemak in de nieuwe versie geïntegreerd.

Opmerking: de innovaties in het menu Bewerken en in audio-dubbing sinds Bogart 9 zijn enkel zichtbaar vanaf een schermresolutie van 1280 × 720 pixels, aangezien er op kleinere schermen geen ruimte is voor de duidelijke menu’s, de weergave van de effecttracks, de nieuwe Titler, de tijdlijn, de tabbesturingselementen en maximaal 9 audiotracks. We raden een schermresolutie van 1920 × 1080 pixels aan.

BELANGRIJK: Vanwege deze wijziging is na installatie een Bogart 13-activeringscode vereist!
Een gratis update van Bogart 5 naar Bogart 11 is niet mogelijk!

 

De hoogtepunten van de Bogart 13:

Geen problemen meer door mogelijk verkeerde instellingen
Bekijken en knippen van beelden nu nog eenvoudiger en sneller
De standaard effecten die sinds jaren kent zijn herwerkt en aangepast
Plaatsen van inserts loopt nu nog veel vlotter
H.265/HEVC Export is nu 50x sneller (afhankelijk van de processor in je computer)

Instellingen

[Persoonlijke instellingen] gemaakt in Bogart kunnen nu worden opgeslagen. Dit betekent dat deze met een druk op de knop worden hersteld bij het overstappen naar nieuwe apparaten of bij een compleet nieuwe installatie. (alleen zilveren & gouden editie)

Met “Persoonlijke instellingen” [verwijderen] kunnen de essentiële instellingen van BogartSE worden teruggezet naar de fabrieksinstellingen. “Niet goed uitgelijnde” systemen kunnen met een druk op de knop worden gecorrigeerd. (alleen zilveren & gouden editie)
Wanneer het programma start, zoekt het automatisch één keer per dag naar beschikbare updates, mits er een online verbinding is. Dit kan ook worden uitgeschakeld onder Instellingen / Systeem / [Automatisch op updates controleren].

Bij een geheel nieuwe BogartSE installatie wordt de [control unit] automatisch op “Trackball” gezet om de omschakeling voor Casablanca-3 gebruikers te vergemakkelijken. Bovendien is standaard “uit”. Beide instellingen kunnen dan onder [Bediening] aan persoonlijke wensen worden aangepast.

Project:

In “Project” / [Selectie] kunnen nu in het gebied “Recent gebruikte projecten” vermeldingen uit de lijst worden verwijderd.

Dit betekent dat Disk-Juggler-projecten die niet meer toegankelijk zijn en die niet meer nodig zijn op het apparaat, 

nu ook kunnen worden verwijderd. Het wijzigen van deze lijst heeft geen invloed op de daadwerkelijke projecten.

[Alle projecten verwijderen] verwijdert met één druk op de knop alle 30 projecten in de huidige projectomgeving.

Importeren:

Met de “Import” [Beeld / Geluidscorrectie] kan de voorbeeldweergave nu worden omgeschakeld naar [Origineel], [Correctie], [Origineel + Correctie] en [Vergelijking] (inclusief scèneselectie hiervoor).

Dit maakt het gemakkelijker om tijdens het importeren aan te passen aan andere scènes / camera’s. (alleen gouden editie)

Scènes van selfiecamera’s kunnen nu correct worden ingelezen bij het importeren met [Horizontaal spiegelen]. (alleen gouden editie)
De functies [Instellingen importeren] [Scènes inkorten IN] en [Scènes uitsluiten] worden nu gebruikt om scènes en (automatisch verlengde) fotoscènes automatisch bij te snijden. Vooral bij gebruik van de [Insert]-functie hebben scènes aan de IN een bijgesneden gebied nodig als er overgangseffecten mee moeten worden gebruikt. Dit kan nu automatisch.

Bij het importeren van USB / CD / DVD kunt u filteren op “Alle”, “Foto’s” of “Video’s” voor de import. Camera’s die ook voor elke scène een preview-afbeelding op de geheugenkaart genereren, leiden niet langer tot foto + video “dubbel”.
Terwijl de import bezig is, wordt de geschatte duur van de import nu geschat en weergegeven.

Scènes met meerdere mono-audiotracks worden nu automatisch correct geïmporteerd.
Bestanden kunnen nu ook geïmporteerd worden van tablet/smartphone/ActionCam etc. die alleen als MTP-apparaat verbinding maken met Windows. Deze worden tijdelijk in de cache opgeslagen voordat ze worden geïmporteerd, wat enige tijd in beslag neemt.

Effecten :

Het langdurige / speciale effect “Zoom” heeft niet langer een 8s-lengtelimiet voor IN / OUT-zoombewegingen.
De lange termijn / special effect “rechthoek” heeft nu een instelbare fade-tijd.
Als nieuw langdurig / speciaal effect biedt “kantelen” de rotatie van videoscènes met +/- 90 ° en 180 °. U kunt instellen of de beeldverhouding wordt aangepast met behulp van “zwarte randen”, “randen knippen”, “midden” of “vervormen”.
Als nieuw langdurig / speciaal effect heeft “Sharpness Correction” de mogelijkheid om scènes te vervagen met een schuifregelaar of de scherpte te vergroten. Door dit effect te “omkeren” kan een scène ook beginnen en/of eindigen met de vervaging ingesteld, terwijl het middengedeelte normaal wordt weergegeven.

 

Bewerken:

Een [Insert] wordt nu direct bij de oranje positiemarkering ingevoegd. Aan het begin invoegen en vervolgens op de juiste manier verplaatsen is niet meer nodig, wat de workflow met inserts aanzienlijk versnelt.
Een dubbelklik op de scène in het midden zet de oranje positiemarkering nu precies aan het begin, wat het bewerken en afspelen van invoegingen in het kleine venster veel gemakkelijker maakt.
In het menu [Special] worden de schakelaars voor [Preview], [Enkel beeld] en “Extended preview” (ringsymbool) meestal automatisch geblokkeerd als de effecten de betreffende functie niet ondersteunen. Het “verbodsteken” bij het aanroepen van dergelijke functies is niet meer nodig en het gebruik wordt duidelijker. (Oudere effecten ondersteunen deze functie niet altijd)
In Bewerken [Opt] kun je nu schakelen tussen [JPG] en het [PNG] fotoformaat vóór [Afbeelding exporteren]. PNG scoort met lossless compressie. (alleen gouden editie)
Bij “uitgebreid splitsen” en gebruik van afspelen verschijnt de vraag of bestaande punten moeten worden verwijderd alleen als er daadwerkelijk punten voor de afspeelpositie aanwezig zijn. (alleen gouden editie)
De wijzigingen vermeld onder Voltooien / Exporteren zijn ook van toepassing op “Bewerken” / [Opt] / [Scène exporteren].
Bij het afspelen van scènes en storyboards is er een extra periodeweergave voor de niveauweergave. Dit maakt het ook makkelijker om te zien waar je bent in de film/scène.

Titels :

De “Bogart Titler” en de “Vertigo Titler” tonen nu het aantal gebruikte elementen direct op het tabblad Labeling van “Panel(en)” en “Pagina(s)”. U kunt het gebruiken om pagina’s en borden op te merken die per ongeluk zijn gemaakt.
De “Bogart Titler” en de “Vertigo Titler” hebben een gele schakelaar [> 0 <] die alle instellingen in alle tabbladen terug kan zetten naar de fabrieksinstellingen. “Aangepaste” titeldocumenten behoren nu tot het verleden.

Audiobewerking:

De export van geluidsstukken heeft nu een “mode”-schakelaar voor de audio-export als [MP3] of [WAV]. Bij het exporteren als WAV-container wordt de ongecomprimeerde PCM-audiocodec met 1536 kBit/s en 48 kHz gebruikt.
Bij het “uitgebreid splitsen” van audiostukken tijdens het afspelen, komt de vraag of bestaande punten moeten worden gewist alleen voor als er daadwerkelijk punten voor de afspeelpositie liggen. (alleen gold editie)
Het importeren van .WAV-bestanden (voor Zoom-audiorecorders en Co.) wordt nu ondersteund.

Audio nasynchronisatie:

Bij het overschrijden van de tijdlijn / scrubbing, met Alt +/- en Shuttle-TT, worden nu alle audiotracks afgespeeld. Met dit en de volgende punten kan de harde op maat gesneden met onderliggende muziek in BogartSE een revolutie teweegbrengen. (alleen gouden editie)
De functie “De huidige sample splitsen bij de positiemarkering” (schaarsymbool) kan nu ook worden gebruikt in audiospoor 1 (origineel geluid). Dit snijdt de afbeelding + audio van de respectieve storyboard-scène in twee delen (zoals in het menu Bewerken).
In het eerste tabblad “Audio samples invoegen / vervangen”, kan de schakelaar [x] nu ook worden gebruikt om audiosamples in track 1 (origineel geluid) te verwijderen. De getroffen scène wordt dienovereenkomstig van het storyboard verwijderd. Vooral handig na het opdelen van scènes voor het bewerken volgens de muziekbeat en het verwijderen van “overtollige” delen van de scène.
In het derde tabblad “Fade” kan het overgangseffect “Audio Fade” in het storyboard worden ingevoegd met de nieuwe knop [Track 1 Audio Fade]. De “maximale lengte” kan worden ingesteld van 1-5 seconden. De werkelijke tijd is afhankelijk van het beschikbare materiaal. Als dit niet lang genoeg is, wordt de audio-fade automatisch ingekort. Een ingevoegde audio-fade kan ongedaan worden gemaakt via “UnDo” of, aangezien het eigenlijk een “overgangseffect” is, kunnen de overgangseffecten op elk moment later worden gewijzigd of verwijderd. Het effect maakt ook twee verschillende manieren van werken mogelijk:
Als er een sample is geselecteerd in track 1, wordt de audio-fade ingesteld van deze scene naar de volgende scene.
Als er geen sample actief was in track 1, wordt de audio-fade ingesteld van de gecentreerde / geselecteerde scène naar de volgende scène.
Onder de audiotracks bevindt zich nu een knop [Zoeken], die springt naar de momenteel geselecteerde sample in het storyboard in de lijst van het tabblad “Audiovoorbeelden invoegen / vervangen”.
Met de [Search]-knop is het ook mogelijk om een ​​geselecteerd origineel geluid in track 1 te scheiden als een apart geluidsstuk in de audiobak. Als je in het storyboard hebt geknipt en dit onderdeel bestaat niet als een aparte scene in de scene bak, dan verkort dit het aanmaken van een scene en special / scene-> sample aanzienlijk.

 Voltooien – Export:

Om het afspelen van geëxporteerde scènes op oudere/zwakkere mediaspelers te verbeteren, is een kwaliteitsniveau “HD-TV” toegevoegd. En voor het verzenden van video’s via WhatsApp & Co. vermindert het kwaliteitsniveau “webvideo” het geheugengebruik van geëxporteerde scènes / storyboards verder. Ook perfect voor langzame tablets en smartphones.
Onder de kwaliteitsinstelling toont het exportmenu nu een schatting van de verwachte bestandsgrootte bij het exporteren van afzonderlijke scènes of het storyboard. De werkelijke grootte kan variëren afhankelijk van de beweging in scènes / beeldruis / beelddetails / etc. afwijken van deze schatting.
Bij het exporteren van een enkele scène of het storyboard in een bepaald formaat, wordt nu de benodigde tijd geschat.
De scène / storyboard-export kan nu ook worden uitgevoerd als een verliesloos gecomprimeerde PNG-enkele afbeeldingssequentie. Omdat altijd de best mogelijke kwaliteit wordt gebruikt, is er geen instelbare kwaliteit voor JPEG + PNG-reeksen.
Voor het exporteren van “verticale” video-opnamen kunt u nu instellen of “roteren”-informatie in het videobestand moet worden ingesloten voor latere weergave (niet door alle formaten ondersteund). Dit maakt het ook mogelijk om (met beperkingen) verticale videoscènes te knippen (bijvoorbeeld vanaf een smartphone of tablet). (alleen gouden editie)
Afhankelijk van het projectformaat en de hardware zijn er nu ook “Intel”-hardwareversnelde formaten beschikbaar. Systemen met Intel-processors van de 6e generatie en een actieve Intel UHD grafische kaart zijn ongeveer 43-53x sneller met H.265 / HEVC-export. Als een export van een uur UHD 30p-materiaal voorheen 108 uur duurde, is dit nu in 2 uur voltooid !

Diverse:

De meervoudige selectie in gebieden met lijstvensters (bijvoorbeeld selectie van importbestanden) is verbeterd om te voldoen aan de pc-standaard. Als u een vinkje zet en vervolgens een seconde terwijl u de hoofdlettertoets (Shift / Shift) op het toetsenbord ingedrukt houdt, worden alle scènes in dit gebied gemarkeerd.
In de ImagePool (toegankelijk via het venster “Patroon selecteren”) zijn de drie afbeeldingen van “Rechthoek dik / medium / dun” herzien voor het product “Bogart SE / Pictures / Frames” om een ​​speciaal / langdurig effect toe te voegen naar “Patroon 2 en 3” Kan ook worden gebruikt om het scherm te vullen.
De opnamefuncties voor DV/HDV en de USB-naar-analoog-converter hebben nu beide een “mode”-schakelaar. [Normaal] gaat door zoals voorheen tot stop of signaalverlies. [Tijd] maakt een selecteerbaar bereik van 1-180 minuten mogelijk. Om fouten van oude banden tot een minimum te beperken, worden nog steeds opnametijden tot 15 minuten aanbevolen.

BELANGRIJK :

Wegens een wijziging in de versie-activering is na installatie een Bogart 12 of 13-activeringscode vereist!
Een gratis update van Bogart 5 naar Bogart 11 is niet mogelijk! (11.6 is de laatste versie
Raadpleeg ons bij onduidelijkheden voordat u met de installatie begint!

U kunt de laatste BogartSE 13 Windows-versie HIER vinden .
Zowel de volledige versie als de demoversie kunnen daar worden geladen.

De installatie van Bogart 13 is de eerste update sinds 2013 die niet gratis kan worden gebruikt om oudere versies bij te werken. Activering van de Bogart 13 is vereist voor gebruik. 

De laatste handleiding wordt altijd geïnstalleerd met Bogart voor Windows en is te vinden in het Windows startmenu onder de rubriek “Bogart”. Bovendien zijn alle handleidingen afzonderlijk HIER verkrijgbaar .

Opmerking over testen en licenties:

  1.  Als u het op uw eigen pc gebruikt, moet de demoversie eerst worden geïnstalleerd. Daar vindt u onder Instellingen / Systeem de “Hardware Test”, die de geschiktheid voor verschillende videoresoluties laat zien.
  2. Als er “groene vinkjes” zijn in de essentiële gebieden, test dan de basisfuncties zoals importeren, afspelen en exporteren van het materiaal. In het geval van een leeg project biedt BogartSE aan om de optimale instellingen voor de te importeren videoscènes te selecteren.
  3. Nadat alle tests met de demo-versie goed zijn verlopen, is de installatie van de volledige versie vereist. Dit genereert vervolgens een individueel serienummer dat wordt toegewezen aan het respectieve pc + gebruikersaccount. Alleen met dit serienummer kan een activeringscode worden besteld.

Gebruikers van oudere BogartSE-versies kunnen de demo-installatie ook parallel installeren en nieuwe functies testen. Dit heeft geen invloed op lopende projecten van de volledige versie.

Videoweergave:
Afhankelijk van de systeemprestaties kan de “Afspeelmodus” worden geschakeld tussen “Eenvoudig” en “Standaard” in de “Instellingen (opnemen / afspelen)”. Als de automatische detectie geen vloeiende weergave of geen synchrone audio oplevert, moet de modus handmatig worden gewijzigd.

De functies van Gold en Silver worden weergegeven onder Instellingen / Systeem / Productinstallatie voor het betreffende product wanneer de informatieschakelaar (i) wordt ingedrukt. Als u “Gold” in de demoversie verbergt, kan de functionaliteit van “Silver” worden getest. Als “Silver” ook verborgen is, kan “brons” worden getest.

Minimumvereisten: 4 GB RAM
Aanbeveling: Intel i5 of i7 processor , Intel HD graphics, ondersteunde NVidia grafische kaart, Windows 10 met 64 bit

OPMERKING: In de demo-versie zijn de optioneel verkrijgbare producten “Windows Pro Package” (versnelling grafische kaart), Arabesk (dvd / BD-creatie) en HD-Backup Sentry (gegevensback-up) actief om te kunen testen. Deze maken geen deel uit van de volledige versie van Bogart en kunnen indien nodig afzonderlijk worden gekocht.