Selecteer een pagina

Bogart 12 voor Windows

BogartSE 12 breidt het MacroSystem Casablanca-3 (al 17 jaar in gebruik) en de Casablanca 4 voor Windows uit met nieuwe functies.

Op vraag van gebruikers zijn veel verbeteringen voor de workflow en het gebruiksgemak in de nieuwe versie geïntegreerd.

Opmerking: de innovaties in het menu Bewerken en in audio-dubbing sinds Bogart 9 zijn enkel zichtbaar vanaf een schermresolutie van 1280 × 720 pixels, aangezien er op kleinere schermen geen ruimte is voor de duidelijke menu’s, de weergave van de effecttracks, de nieuwe Titler, de tijdlijn, de tabbesturingselementen en maximaal 9 audiotracks. We raden een schermresolutie van 1920 × 1080 pixels aan.

De hoogtepunten van de Bogart 12:
Beelden zonder knipinfo (anoloog, vhs, digitale bestanden) kunnen automatisch worden geknipt
Schakel eenvoudig van oudere versies – dankzij v5-v12-opties
Meer gemak – dankzij exFAT (nieuwere type kaartjes) en ondersteuning van de jog-shuttle
Snellere bewerking – door beeldanalyse en het genereren van storyboard-effecten
Meer effectmogelijkheden – met 20 LUT’s en 30 bandsjablonen
Duidelijker kopiëren – dankzij de gekartelde weergave van het huidige scènegebied

Instellingen:
NIEUW: Bogart 12 activeert ook alle eerdere Bogart 5-11-versies wanneer geactiveerd. Hierdoor kunnen degenen die van zeer oude versies overschakelen zich ‘omhoog werken’ in hun eigen leertempo, versie voor versie. Of gebruik een versie die nieuwer is dan de vorige, maar minder complex is als de laatste versies.

BELANGRIJK: Vanwege deze wijziging is na installatie een Bogart 12-activeringscode vereist!
Een gratis update van Bogart 5 naar Bogart 11 is niet mogelijk!

Project:
Wijzigingen die tijdens de huidige dag zijn aangebracht, worden nu correct geregistreerd in de lijst met de ‘meest recent gebruikte projecten’.

Importeren:
NIEUW: In het importmenu is een ‘cutout’-functie toegevoegd onder de voorbeeldafbeelding. Hiermee kan bijvoorbeeld een selecteerbaar gebied uit een UHD / 4k ‘totaal’ worden uitgesneden als ‘gemiddeld totaal’ of ‘dichtbij’. Deze functie kan ook worden gebruikt om zwarte randen van VHS-overdrachten tijdens het importeren te verwijderen. Als je de sectie vastlegt op 1: 1 ‘projectgrootte’, wordt de grootte-instelling geblokkeerd in de selectie en is het voldoende om de positie te bepalen (in scènes met een hogere resolutie).
NIEUW: Filmscanner-bestanden in het ongebruikelijke 1440 × 1080-formaat met 4: 3-beeldverhouding kunnen nu worden geïmporteerd in 16: 9-projecten zonder anamorfisch te worden vervormd, zoals bij de HDV 1440 × 1080 16: 9-standaard.
NIEUW: SDXC-geheugenkaarten (ook ruim 32GB!) En andere datadragers met een exFAT-bestandssysteem kunnen nu worden uitgelezen. (Compatibiliteit van media, kaartlezer, USB-aansluiting etc. onder voorbehoud)
Als bij het importeren in een leeg project een aanpassing aan het videoformaat wordt uitgevoerd, wordt nu ook het aspect van het voorbeeldvenster correct aangepast.

Bewerken:
NIEUW: Scènes splitsen op basis van de beeldinhoud. In het ‘extended split’ menu zit nu een extra schakelaar naast de ‘Auto’ schakelaar (indien aanwezig) voor het zoeken naar knipinfo in materiaal. De gevoeligheid kan worden aangepast. Er wordt een beeldanalyse uitgevoerd, waarbij wordt geprobeerd hard cuts te vinden, bijvoorbeeld bij dvd / bd-import, in gescande filmscannerbestanden of VHS-opnames.
NIEUW: Bij het trimmen in het kleine voorbeeldvenster wordt nu de Shuttle-TT jogweel ondersteund om het comfort aanzienlijk te verhogen.
NIEUW: De Shuttle-TT jog shuttle kan nu ook in het period menu worden gebruikt. Dit betekent dat het storyboard met variabele snelheden voor- en achteruit kan worden bewogen, net als bij eerdere bandrecorders.
NIEUW: In het menu ‘Opt’ kan ‘Storyboard -> Scene’ worden gebruikt om een ​​scène te maken van het hele storyboard in de shotlist.
NIEUW: Storyboard-> Scene genereert nu snij-informatie die kan worden gebruikt in de ‘uitgebreide’ divisie. Zo kunnen bijvoorbeeld een aantal langetermijneffecten berekend in het storyboard weer als individuele scènes in de shotlist worden gecreëerd.
Als er een ‘nieuwe scène’ wordt aangemaakt in de storyboard-> opslag ‘zoeken’ vanwege verschillende trims, zijn de driehoekige markeringen ‘in het storyboard’ van het origineel en de nieuwe scène nu correct.
Als er een ‘nieuwe scène’ wordt aangemaakt in het Storyboard-> Opslag ‘Zoeken’ vanwege verschillende trims, wordt de nieuwe scène ook correct gevonden in het Storyboard-> Opslag zoeken.

Effecten:
NIEUW: overgangseffect ‘audio fade’ met zachte audio fade voor harde sneden. De lengte van de audio-overgang kan worden beïnvloed door de effectlengte, wat leidt tot een gelijkmatige verkorting van beide scènes.
NIEUW: De RGB-schuifregelaars in kleurselectievensters kunnen nu ook rechtstreeks worden aangesproken met de PowerKey-knoppen ‘r’, ‘g’ en ‘b’.
NIEUW: Speciale + langetermijneffecten ‘Apply LUT’: De handmatige kleuraanpassing van videomateriaal na opname (kleurgradatie) – kan veel tijd kosten. In de regel moet elk kleurniveau worden aangepast totdat de compositie van de afbeelding aangenaam is en aan het beoogde doel voldoet. Als u deze functionaliteit gebruikt met camera’s die kunnen opnemen in het zogenaamde LOG-formaat, is de verwerking van elke afzonderlijke scène doorgaans verplicht.LUT’s (opzoektabellen, vergelijkbaar met tabellen voor bepaalde correcties van bepaalde kleurwaarden) maken het hier gemakkelijker. Er zijn verschillende gratis en betaalde LUT’s of LUT-pakketten beschikbaar voor aankoop waar professionals dit werk al op zich hebben genomen. Wilt u bijvoorbeeld een filmisch ogend beeld creëren met dramatische contrasten? Geen probleem. Met een geschikte LUT kan dit in een paar klikken worden gedaan. Opzoektabellen zijn vaak een goed startpunt voor verdere wijzigingen. U kunt dus de kracht van het LUT-effect verzwakken met de transparantieschuifregelaar en natuurlijk uw eigen aanvullende kleur- en beeldcorrecties aanbrengen door ze te combineren in de effectstapel. U hoeft dus niet volledig te vertrouwen op de geprefabriceerde optiek van een LUT. Bogart 12 stelt hiervoor 20 eigen LUT’s ter beschikking.

Titels
NIEUW: Voor de Bogart Titler, Vertigo Titler en Titel-Studio worden 30 buikband-sjablonen geleverd als ‘pagina’-archieven. Afhankelijk van het projectformaat en de tekstlengte, kan het nodig zijn de lettergrootte aan te passen.
NIEUW: het ‘Standaard’-lettertype breidt de titel uit met een zeer duidelijk en professioneel videolettertype.

Audiobewerking:
NIEUW: bij audio-opname, bewerking, worden de huidige projectnaam en het projectformaat linksboven weergegeven.

Audio nasynchronisatie:
NIEUW: Bij audio-dubben is een dubbelklik op de geselecteerde StoryboardPLUS-scène voldoende om het originele geluid over de volle breedte weer te geven. Dit verhoogt de oriëntatie, bediening en het gemak van nasynchronisatie met StoryboardPLUS aanzienlijk.
NIEUW: bij het dubben kunt u nu direct naar het betreffende effect springen door op de rode / groene / blauwe balken in de StoryboardPLUS-tijdlijn te klikken.
Bij audio dubbing wordt een correcte audioberekening mogelijk gemaakt nadat een hele track is gedempt of niet is gedempt.
Op het tabblad dubbing / ‘Audio track invoegen / vervangen’ loopt de teller weer correct bij het afspelen van individuele muziekstukken.

Diverse:
NIEUW: Het hoofdmenu toont nu in de rechterbovenhoek, naam van de huidige harde schijf, gebruikte projectomgeving, projectnaam en het formaat.
Tip: wie overschakelt van zeer oude versies van Arabesk 4 en 5, kan upgraden naar Arabesk 6 tegen een extreem gereduceerde prijs (20 Euro).

Belangrijke opmerking voor gebruikers met meerdere Bogart-systemen: Projecten die vanuit BogartSE 10 zijn verwerkt, kunnen door de oudere versies slechts in beperkte mate worden verwerkt! Het invoegen van titels in dergelijke projecten is bijvoorbeeld niet mogelijk met Bogart v5-v9. Gebruikers die op meerdere apparaten met Store’n’Share aan projecten werken, moeten overal dezelfde software installeren!

BELANGRIJK :
Wegens een wijziging in de versie-activering is na installatie een Bogart 12-activeringscode vereist!
Een gratis update van Bogart 5 naar Bogart 11 is niet mogelijk! (11.6 is de laatste versie
Raadpleeg bij onduidelijkheden ons of het ondersteuningsforum voordat u met de installatie begint!

iU kunt de laatste BogartSE 12 Windows-versie HIER vinden .
Zowel de volledige versie als de demoversie kunnen daar worden geladen.

De installatie van Bogart 12 is de eerste update sinds 2013 die niet gratis kan worden gebruikt om oudere versies bij te werken. Activering van de Bogart 12 is vereist voor gebruik. 

De laatste handleiding wordt altijd geïnstalleerd met Bogart voor Windows en is te vinden in het Windows startmenu onder de rubriek “Bogart”. Bovendien zijn alle handleidingen afzonderlijk HIER verkrijgbaar .

Opmerking over testen en licenties:

  1.  Als u het op uw eigen pc gebruikt, moet de demoversie eerst worden geïnstalleerd. Daar vindt u onder Instellingen / Systeem de “Hardware Test”, die de geschiktheid voor verschillende videoresoluties laat zien.
  2. Als er “groene vinkjes” zijn in de essentiële gebieden, test dan de basisfuncties zoals importeren, afspelen en exporteren van het materiaal. In het geval van een leeg project biedt BogartSE aan om de optimale instellingen voor de te importeren videoscènes te selecteren.
  3. Nadat alle tests met de demo-versie goed zijn verlopen, is de installatie van de volledige versie vereist. Dit genereert vervolgens een individueel serienummer dat wordt toegewezen aan het respectieve pc + gebruikersaccount. Alleen met dit serienummer kan een activeringscode worden besteld.

Gebruikers van oudere BogartSE-versies kunnen de demo-installatie ook parallel installeren en nieuwe functies testen. Dit heeft geen invloed op lopende projecten van de volledige versie.

Videoweergave:
Afhankelijk van de systeemprestaties kan de “Afspeelmodus” worden geschakeld tussen “Eenvoudig” en “Standaard” in de “Instellingen (opnemen / afspelen)”. Als de automatische detectie geen vloeiende weergave of geen synchrone audio oplevert, moet de modus handmatig worden gewijzigd.

De functies van Gold en Silver worden weergegeven onder Instellingen / Systeem / Productinstallatie voor het betreffende product wanneer de informatieschakelaar (i) wordt ingedrukt. Als u “Gold” in de demoversie verbergt, kan de functionaliteit van “Silver” worden getest. Als “Silver” ook verborgen is, kan “brons” worden getest.

Minimumvereisten: 4 GB RAM
Aanbeveling: Intel i5 of i7 processor , Intel HD graphics, ondersteunde NVidia grafische kaart, Windows 10 met 64 bit

OPMERKING: In de demo-versie zijn de optioneel verkrijgbare producten “Windows Pro Package” (versnelling grafische kaart), Arabesk (dvd / BD-creatie) en HD-Backup Sentry (gegevensback-up) actief om te kunen testen. Deze maken geen deel uit van de volledige versie van Bogart en kunnen indien nodig afzonderlijk worden gekocht.